Listening UN 2015 SMK (Transcript & Audio) Terbaru Terviral

Listening UN 2015 SMK (Transcript & Audio)

Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

Listening Section UN 2015 SMK


Sebagai persiapan Listening Ujian Nasional Berbasis Komputer (UNBK) tahun ini, maka zooba.ID merangkum soal-soal UN tahun-tahun sebelumnya. Pada postingan kali ini adalah soal Listening Section UN SMK 2015. Silakan perhatikan, dan untuk latihan bisa download Aplikasi Listening UNBK SMK.


Selamat berlatih.

LISTENING SECTION

In this section of the test, you will have the chance to show how well you understand spoken English. There are four parts to this section, with special directions for each part.

Part I : Pictures
Questions 1 to 3

Directions: 
For each item, there is a picture in your test book and four short statements about in on the tape. They are spoken two times, and are not written out on your test book, so you must listen carefully. You must choose one statement - (A), (B), (C), (D) - that best describes the picture. Then, on your answer sheet, mark your choice.

Let's begin with number 1
1.
Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

2.
Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

3.
Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio


Part II: Questions Responses
Question 4 to 7

Directions: 
In this part of the test, you will hear several questions spoken in English, followed by three responses, also spoken in English. The question and responses will be spoken two times. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand what the speakers say. You have to choose the best response to each question. Now listen to a sample question.

4. Mark your answer on your answer sheet.
5 Mark your answer on your answer sheet.
6. Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet.


Part III: Short Conversations
Questions 8 to 11

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short conversations. You will hear the conversation twice. The conversations will not be printed in your test book. So you must listen carefully to understand what the speakers say. In your test book, you will read a question about each conversation. The question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

8. What does the woman’s supervisor do?
     A. Help her every time
     B. Keep the man working
     C. Make her busy
     D. Pay her 2 times a month 

9. What does the woman do?
     A. Reserve a suite room
     B. Need a reservation code
     C. Arrive at night
     D. Check in at the hotel 

10. What does the woman want?
     A. Keep the printer for 2 hours
     B. Put the printer on the man’s desk
     C. Lend her printer
     D. Borrow the printer 

11. Why does the man need more paper?
     A. The paper supply is running out
     B. The woman doesn’t supply much paper
     C. The man did not order the right number
     D. The divisions used enough paper 

Part IV: Short Talks
Question 11 to 15

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short talks. Each will be spoken twice. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand and remember what is said. In your test book, you will read two or more questions about each short talk. Each question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

Questions 12 and 13 refer on the following instruction.

12. What are the conditions to park bicycles for a resident?
     A. Add more locks
     B. Park only one bicycle
     C. Lock the motorbike well
     D. Use only authorized motorized bicycle 
13. Who should be responsible if there is any damage or other loss while parking the bicycles?
     A. All the residents
     B. The dormitory manager
     C. The University staff
     D. The owner of the bicycle 

Questions 14 and 15 refer to the following announcement.

14. What goods are sold in the Bazaar?
     A. Handbags
     B. Baby accessories
     C. Summer clothes
     D. Kitchen appliances 
15. What activity is the school organizing?
     A. Help parents design clothes
     B. Invite customers to buy products
     C. Hold an Annual Holiday Bazaar
     D. Gather parents for a meeting 

This is the end of Listening Section.

TRANSCRIPT LISTENING UN SMK 2015

PART I

1. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 1.
A. The fisherman is catching some lobsters at the beach
B. The young boy is fishing in the lake
C. The father is watching his son playing
D. There are many people around the pond
Narrator: Look at picture number one. 
Gambar pada soal menunjukkan ada dua orang yang sedang memancing, salah satunya adalah anak laki-laki. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The young boy is fishing in the lake.
Jawaban: B

2. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 2.
A. The book is on the floor
B. The mirror is between the lamps
C. The TV is above the chair
D. The table is next to the cups
Narrator: Look at picture number two. 
Gambar pada soal menunjukkan ada kaca atau cermin diantara lampu. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The mirror is between the lamps.
Jawaban: B

3. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 3.
A. They are wearing casual clothes
B. The girls has wavy hair
C. They look so sad
D. The girls are slim
Narrator: Look at picture number three.
Gambar pada soal menunjukkan 3 orang wanita sedang mengobrol, kelihatannya ketiga wanita tersebut memiliki rambut yang bergelombang. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The girls has wavy hair.
Jawaban: B

PART II

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 4. 
Man: How about some sushi for lunch?
Woman: _________________ .

4. Narrator: The best response is .....
A. I don't think you'd come
B. I haven't got my lunch yet
C. That's sound like a good idea

Si pria dalam dialogue memberikan tawaran "How about some sushi for lunch?" (Bagaimana kalau makan siang denga sushi). Respon yang tepat untuk pertanyaan tersebut adalah That's sound like a good idea.
Jawaban: C

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 5.
Woman: What did you think of the movie last night?
Man: _________________ .

5. Narrator: The best response is .....
A. I find it extremely doubt
B. I just moved here last night
C. Let's go to the 9.30 show

Dalam dialogue tersebut si wanita meminta pendapat tentang film yang ditonton tadi malam "What did you think of the movie last night?" Respon yang seharusnya diberikan si pria tersebut bisa suka atau tidak suka. Maka, respon yang paling tepat adalah I find it extremely doubt.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 6.
Woman: Shall I put this file on your desk?
Man: _______________________ .

6. Narrator: The best response is .....
A. I'll take it now
B. It's probably on my desk
C. It's on the shelf

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si wanita bertanya atau meminta saran "Shall I put this file on your desk?" (Haruskah saya meletakkan file ini di meja kamu?) Respon yang paling tepat untuk pertanyaan tersebut tersebut adalah I'll take it now.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 7.
Man: Excuse me, where can I catch the bus going uptown?
Woman: _______________________ .

7. Narrator: The best response is .....
A. At the 25th street station
B. I'll catch up with you later
C. We don't go to the town

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si pria menanyakan tentang di mana saya dapat menaiki bus menuju uptown "Excuse me, where can I catch the bus going uptown?" Respon yang paling tepat untuk memberi tahu lokasi halte bus tersebut adalah At the 25th street station.
Jawaban: A

PART III

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 8.
Man: How was your new job?
Woman: Great, except one thing. I only get paid once a month and my supervisor keeps me busy all the time.
Man: That's no good. I get my paycheck every two weeks and my manager likes to help me out every time.

8. Narrator: What does the woman’s supervisor do?
Pertanyaan "What does the woman’s supervisor do?" (Apa yang atasan wanita lakukan?) Dalam dialogue si wanita mengatakan "... my supervisor keeps me busy all the time" Jadi, dapat disimpulkan bahwa si wanita dibuat sibuk oleh atasannya Make her busy.
Janwaban: C

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 9. 
Woman: I would like to make  a hotel reservation, suit room please.
Man: All right, How long will you be staying for.
Woman: I need the room for three nights.
Man: we have booked the room for you. Please be sure to arrive before 4 p.m on your check in date.

9. Narrator: What does the woman do? 
Untuk menjawab pertanyaan "What does the woman do?" (Apa yang perempuan itu lakukan) kita bisa mengacu pada pernytaan "...a hotel reservation, suit room please." Dialogue tersebut adalah tentang pemesanan reservasi hotel (suit room). Jadi jawaban yang tepat adalah Reserve a suite room.
Janwaban: A

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 10. 
Woman: Are these yours?
Man: NO, those are Andrew's. He lent me the stuff to make my job easier. He let me keep it.
woman: Can you lend me this one? I really need it to print my papers.
Man: Sure, but only two hours. Just put it back on my desk.

10. Narrator: What does the woman want? 
Pertanyaan "What does the woman want?" (Apa yang si wanita inginkan?) Untuk mendapatkan jawabnnya, kita bisa mengacu pada pernyataan si wanita "Can you lend me this one? I really need it to print my papers.". Jadi, meminjam printer adalah jawaban yang tepat Borrow the printer.
Jawaban: D

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 11.
Man: I think we need more papers to print these reports.
Woman: Talk to the supply staff and order enough paper for all of us.
Man: Yes, but some division apparently use more than they should.

11. Narrator: Why does the man need more paper?
Untuk menjawab pertanyaan kenapa si pria membutuhkan banyak kertas untuk di print "Why does the man need more paper?" Pada dialogue tersebut kita bisa menemukan jawaban melalui pernyataan si pria "I think we need more papers to print these reports." Jadi, si pria dalam dialogue kehabisan pasokan kertas The paper supply is running out. 
Jawaban: A

PART IV

Questions 12 and 13 refer to the following instruction.
The resident of Venesia University may use the bicycle parking space by following the rules specific below.
1. Each resident may park one bicycle.
2. A resident who uses the bicycle parking space should affix the special sticker of a dormitory on his or her bicycle.
3. A resident shall always park his or her bicycle, locked it, and take sufficient care against theft.
4. No car, motorbike or motorize bicycle are allowed in the bicycle parking space.
The dormitory manager shall not be responsible or liable for theft, damage or other loss of bicycle.

12. Narrator: What are the conditions to park bicycles for a resident?
Dalam procedure text tersebut kita mendengar pernyataan "What are the conditions to park bicycles for a resident?" (Apa kondisi parkiran sepeda untuk penghuni/warga?) Untuk menjawab pertanyaan tersebut, kita bisa mengacu pada point perta "Each resident may park one bicycle." Jadi, dapat disimpulkan bahwa setiap penghuni hanya boleh parkir satu sepeda Park only one bicycle.
Jawaban: B

13. Narrator: Who should be responsible if there is any damage or other loss while parking the bicycles?
Perhatikan pada pertanyaan "Who should be responsible if there is any damage or other loss while parking the bicycles?" (Siapa yang harus bertanggung jawab jika ada kerusakan atau kerugian lainnya pada area parkir sepeda?) Dalam dialogue dinyatakan bahwa manajer dormitory tidak bertanggung jawab atas itu." Jadi, yang bertanggung jawab adalah pemilik sepeda The owner of the bicycle.
Jawaban: D

Questions 14 and 15 refer to the following announcement.
Dear Parents,
Jupiter First Pre-School presents the 5th annual holiday boutique bazaar. It's on Saturday, October 18, 2014 from 9 a.m to 3 p.m. Meet us at Indian Park way Jupiter Florida. Please join us and bringing your friends for a  farm day of shopping for designer accessories, handbags, clothing, home decor, baby gifts, jewelry and so much more.

14. Narrator: What goods are sold in the Bazaar?
Pertanyaan pada soal adalah "What goods are sold in the Bazaar?" (Apa barang yang dijual di Bazaar?). Barang yang dijual di Bazaar adalah designer accessories, handbags, clothing, home decor, baby gifts, jewelry. Jadi, jawaban yang tepat adalah Handbags.
Jawaban: A

15. Narrator: What activity is the school organizing?
Pertanyaan pada soal adalah "What activity is the school organizing?" (Apa aktifitas yang diadakan di sekolah) Untuk mengetahui jawabannya, coba perhatikan kalimat berikut "... 5th annual holiday boutique bazaar. " Jadi, jawaban yang tepat adalah Hold an Annual Holiday Bazaar.
Janwaban: C

No comments:

Post a Comment