April 2017 Terbaru Terviral
thumbnail

Listening UN 2016 SMK (Transcript & Audio)


Read
Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

Listening Section UN 2016 SMK


Sebagai persiapan Listening Ujian Nasional Berbasis Komputer (UNBK) tahun ini, maka zooba.ID merangkum soal-soal UN tahun-tahun sebelumnya. Pada postingan kali ini adalah soal Listening Section UN SMK 2016. Silakan perhatikan, dan untuk latihan bisa download Aplikasi Listening UNBK SMK.


Selamat berlatih.

LISTENING SECTION
In this section of the test, you will have the chance to show how well you understand spoken English. There are four parts to this section, with special directions for each part.

Part I: Pictures
Questions 1 to 3

Directions: 
For each item, there is a picture in your test book and four short statements about in on the tape. They are spoken two times, and are not written out on your test book, so you must listen carefully. You must choose one statement - (A), (B), (C), (D) - that best describes the picture. Then, on your answer sheet, mark your choice.

Let's begin with number 1.
1. 
Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

2. 
Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio
3. 
Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

Part II: Questions Responses
Question 4 to 7

Directions: 
In this part of the test, you will hear several questions spoken in English, followed by three responses, also spoken in English. The question and responses will be spoken twice. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand what the speakers say. You have to choose the best response to each question. Now listen to a sample question.

4. Mark your answer on your answer sheet.
5. Mark your answer on your answer sheet.
6. Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet.

Part III: Short Conversations
Questions 8 to 11

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short conversations. You will hear the conversation twice. The conversations will not be printed in your test book. So you must listen carefully to understand what the speakers say. In your test book, you will read a question about each conversation. The question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

8. What does the man do when he gets bored?
     A. He meets his cousin
     B. He watches news on TV
     C. He spends time in the reading room
     D. He reads magazine at his desk 

9. What is the woman looking for?
     A. A business suit
     B. A nice sweater
     C. A pair of black shoes
     D. Some shirts for her husband 

10. What happened to the woman?
     A. Her flight was delayed
     B. She sat on the wrong plane
     C. She lost her boarding pass
     D. She couldn't find her ticket 

11. What does the man say about the investment?
     A. It has to be restricted
     B. It is too early to go
     C. It is possibly profitable
     D. It has no free trade 

Part IV: Short Talks
Question 12 to 15

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short talks. Each will be spoken twice. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand and remember what is said. In your test book, you will read two or more questions about each short talk. Each question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

Questions 12 and 13 refer to the following procedure.

12. What is the instruction about?
     A. Principles of online business laws
     B. Plans in writing a business proposal
     C. Process to start an online business
     D. Steps in setting up a business website 
13. Which of the following is mentioned as part of online business laws?
     A. Recognition of other legal accounts
     B. Extraction of essential business plans
     C. Registration of website domain names
     D. Distribution of customer's personal information 

Questions 14 and 15 refer to the following information.

14. What will interested listeners probably do after hearing the information?
     A. Go to the market to buy salmon
     B. Buy sushi and salmon tempura
     C. Search the location of the restaurant
     D. Talk to the chef of the restaurant 
15. Which poultry item is a wonderful choice for dinner?
     A. Chicken
     B. Duck
     C. Turkey
     D. Goose 

This is the end of Listening Section

TRANSCRIPT LISTENING UN SMK 2016

PART I

1. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 1.
A. There is a huge wave on the lake
B. The boat is in front of the ship
C. The life jackets are on the roof of the boat
D. The passengers are sitting next to each other
Narrator: Look at picture number one. 
Gambar pada soal menunjukkan beberapa orang sedang menaiki perahu atau boat. Mereka duduk saling berdekatan di dalam perahu atau boat tersebut. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The passengers are sitting next to each other.
Jawaban: D

2. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 2.
A. The girls look quite unhappy
B. They put on their jackets
C. One of the girls is wearing a necklace
D. They are looking at one another
Narrator: Look at picture number two. 
Gambar pada soal menunjukkan ada tiga orang wanita sedang duduk di atas sofa. Salah satu dari mereka terlihat memakaik kalung. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah One of the girls is wearing a necklace.
Jawaban: C

3. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 3.
A. They are eating on a floating restaurant
B. The restaurant is quite crowded
C. They are enjoying the live music
D. The meals are being prepared
Narrator: Look at picture number three.
Gambar pada soal menunjukkan beberapa orang sedang makan di restoran. Kelihatannya restoran itu adalah restoran terapung. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah They are eating on a floating restaurant.
Jawaban: A

PART II

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 4. 
Man: Why didn't tell me your supervisor?
Woman: _________________ .

4. Narrator: The best response is .....
A. I didn't tell her why
B. I thought I could handle it myself
C. That would be fine too
D. The problem was quite serious

Si pria dalam dialogue "Why didn't tell me your supervisor?" (Mengapa tidak memberitahu saya atasan Anda?). Respon yang tepat untuk pertanyaan tersebut adalah I didn't tell her why.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 5.
Woman: Will you come to my sister's birthday dinner tomorrow?
Man: _________________ .

5. Narrator: The best response is .....
A. I'm afraid they won't join us
B. No, I have just had my dinner
C. Tonight will be the right time
D. Yes, that would be lovely

Dalam dialogue tersebut si wanita bertanya "Will you come to my sister's birthday dinner tomorrow?" (Akankah kamu datang ke pesta ulang tahun saudari perempuanku besok?) Respon yang seharusnya diberikan si pria tersebut bisa menerima dan bisa menolak. Maka, respon yang paling tepat adalah Yes, that would be lovely.
Jawaban: D

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 6.
Man: How often do you have to turn in financial reports?
Woman: _______________________ .

6. Narrator: The best response is .....
A. Mrs. Gomez is our financial manager
B. Once a month
C. He is a very good reporter
D. I think it was last month

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si pria bertanya. "How often do you have to turn in financial reports?" (Seberapa sering kamu harus menyerahkan laporan keuangan?) Respon yang paling tepat untuk menjawab pertanyaan tersebut adalah Once a month.
Jawaban: B

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 7.
Woman: Will the train stopped at the next destination?
Man: _______________________ .

7. Narrator: The best response is .....
A. Yes, he will control his destiny
B. No, the bus stop is over there
C. Yes, I hope the rain will stop soon
D. No, not until we arrive at the main station

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si wanita bertanya. "Will the train stopped at the next destination?" (Akan kereta berhenti di tujuan berikutnya?) Respon yang paling tepat untuk memberi tahu informasi tersebut adalah No, not until we arrive at the main station.
Jawaban: D

PART III

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 8.
Man: Hi Jenny, fancy seeing you here in the reading room.
Woman: I don't come here very often, but I've arranged to meet my cousin here. Do you always read here?
Man: Just sometimes when I get bored.

8. Narrator: What does the man do when he gets bored?
Pertanyaan "What does the man do when he gets bored?" (Apa yang orang itu lakukan ketika dia bosan?) Dalam dialogue mereka membahas tentang seberapa sering kamu membaca disini. Si pria kadang-kadang datang untuk membaca ketika dia bosan. Jawaban yang tepat adalah He spends time in the reading room.
Janwaban: C

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 9. 
Woman: My friend recommended this store, she said you have nice business suits.
Man: Yes, we have a wide variety. Is this suit for you?
Woman: No, for my husband. I think he looks better in black.

9. Narrator: What is the woman looking for? 
Untuk menjawab pertanyaan "What is the woman looking for?" (Apa yang wanita itu cari?) Dialogue tersebut membahas tentang pembelian setelan pakaian bisnis. Jadi jawaban yang tepat adalah A business suit.
Janwaban: A

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 10. 
Man: Welcome home, how was your flight?
Woman: Terrible, the passengers had to wait for two hours before boarding.
Man: So sorry. Yo must be exhausted.

10. Narrator: What happened to the woman? 
Pertanyaan "What happened to the woman?" (Apa yang terjadi pada si wanita?) Untuk mendapatkan jawabnnya, kita bisa mengacu pada pernyataan si wanita ".... the passengers had to wait for two hours before boarding.". Jadi, jawaban yang tepat adalah Her flight was delayed.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 11.
Man: We should move now on our investments in the Republic of Grand Land. They've just lifted the trade restrictions.
Woman: That good news, but do you think it's a good idea to go in so early?
Man: I'd say that it's quite promising.

11. Narrator: What does the man say about the investment?
Untuk menjawab pertanyaan "What does the man say about the investment?" Pada dialogue tersebut kita bisa menemukan jawaban melalui pernyataan si pria pada bagian akhir "I'd say that it's quite promising." (Saya akan mengatakan bahwa hal itu cukup menjanjikan.) Mereka membicarakan tentang keuntungan yang akan didapatkan, jawaban yang sesuai dengan pernytaan tersebut adalah It is possibly profitable. 
Jawaban: C

PART IV

Questions 12 and 13 refer to the following procedure.
Step one, plan your business. It should include market, SWOT analysis and production funds.
Step two, write your business plan. You're better off sticking to a lean business plan which is quicker and easier to write and distill down to the essentials.
Step three, register your domain name and set up your website. Make sure your chosen domain name is ready for use.
Step four, make it legal. The most important distinction between doing business online and in person is online business laws regarding the distribution of your customers, personal information as well as other privacy and intellectual property regulations

12. Narrator: What is the instruction about?
Pernyataan "What is the instruction about?" (Tentang apa instruksi tersebut?). Dari keseluruhan proses kita bisa mengetahui bahwa yang dibahas tentang menjalankan bisnis online. Jadi, dapat disimpulkan bahwa teks prosedur tersebut membahas tentang Process to start an online business.
Jawaban: C

13. Narrator: Which of the following is mentioned as part of online business laws?
Perhatikan instruksi pada "Which of the following is mentioned as part of online business laws?" (Manakah dari berikut ini disebutkan sebagai bagian dari hukum bisnis online?) Jadi, pilihan yang tepat sebagai bagian dari hukum bisnis online adalah Distribution of customer's personal information.
Jawaban: D

Questions 14 and 15 refer to the following information.
Fuji house is a Japanese restaurant full of wonderful aromas and tastes. The restaurant specializes in sushi, it also offers customers tasty dishes from Thailand. The Japanese dishes such as the sushi and the salman tempura are the best you can find anywhere. Thai dishes include wonderful sweet and sour duck and delicious steamed seafood. Fuji house is open for lunch and dinner, and all its dishes are moderately priced. 

14. Narrator: What will interested listeners probably do after hearing the information?
Pertanyaan pada soal adalah "What will interested listeners probably do after hearing the information?" (Apa yang akan pendengar tertarik untuk lakukan setelah mendengar informasi tersebut?). Biasanya, setelah mendengarkan suatu informasi atau iklan kita akan tertarik untuk mencari tahu informasi lebih lanjut tentang perihal yang diiklankan. Jadi, kemungkinan jawaban yang tepat adalah Search the location of the restaurant.
Jawaban: C

15. Narrator: Which poultry item is a wonderful choice for dinner?
Pertanyaan pada soal adalah "Which poultry item is a wonderful choice for dinner?" (Unggas jenis apa yang merupakan pilahan terbaik untuk makan malam?) Untuk mengetahui jawabannya, coba perhatikan kalimat berikut ".... sour duck and delicious steamed seafood." Jadi, jawaban yang tepat adalah Duck.
Janwaban: B
thumbnail

Listening UN 2015 SMK (Transcript & Audio)


Read
Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

Listening Section UN 2015 SMK


Sebagai persiapan Listening Ujian Nasional Berbasis Komputer (UNBK) tahun ini, maka zooba.ID merangkum soal-soal UN tahun-tahun sebelumnya. Pada postingan kali ini adalah soal Listening Section UN SMK 2015. Silakan perhatikan, dan untuk latihan bisa download Aplikasi Listening UNBK SMK.


Selamat berlatih.

LISTENING SECTION

In this section of the test, you will have the chance to show how well you understand spoken English. There are four parts to this section, with special directions for each part.

Part I : Pictures
Questions 1 to 3

Directions: 
For each item, there is a picture in your test book and four short statements about in on the tape. They are spoken two times, and are not written out on your test book, so you must listen carefully. You must choose one statement - (A), (B), (C), (D) - that best describes the picture. Then, on your answer sheet, mark your choice.

Let's begin with number 1
1.
Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

2.
Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

3.
Listening UN SMK 2015 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio


Part II: Questions Responses
Question 4 to 7

Directions: 
In this part of the test, you will hear several questions spoken in English, followed by three responses, also spoken in English. The question and responses will be spoken two times. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand what the speakers say. You have to choose the best response to each question. Now listen to a sample question.

4. Mark your answer on your answer sheet.
5 Mark your answer on your answer sheet.
6. Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet.


Part III: Short Conversations
Questions 8 to 11

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short conversations. You will hear the conversation twice. The conversations will not be printed in your test book. So you must listen carefully to understand what the speakers say. In your test book, you will read a question about each conversation. The question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

8. What does the woman’s supervisor do?
     A. Help her every time
     B. Keep the man working
     C. Make her busy
     D. Pay her 2 times a month 

9. What does the woman do?
     A. Reserve a suite room
     B. Need a reservation code
     C. Arrive at night
     D. Check in at the hotel 

10. What does the woman want?
     A. Keep the printer for 2 hours
     B. Put the printer on the man’s desk
     C. Lend her printer
     D. Borrow the printer 

11. Why does the man need more paper?
     A. The paper supply is running out
     B. The woman doesn’t supply much paper
     C. The man did not order the right number
     D. The divisions used enough paper 

Part IV: Short Talks
Question 11 to 15

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short talks. Each will be spoken twice. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand and remember what is said. In your test book, you will read two or more questions about each short talk. Each question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

Questions 12 and 13 refer on the following instruction.

12. What are the conditions to park bicycles for a resident?
     A. Add more locks
     B. Park only one bicycle
     C. Lock the motorbike well
     D. Use only authorized motorized bicycle 
13. Who should be responsible if there is any damage or other loss while parking the bicycles?
     A. All the residents
     B. The dormitory manager
     C. The University staff
     D. The owner of the bicycle 

Questions 14 and 15 refer to the following announcement.

14. What goods are sold in the Bazaar?
     A. Handbags
     B. Baby accessories
     C. Summer clothes
     D. Kitchen appliances 
15. What activity is the school organizing?
     A. Help parents design clothes
     B. Invite customers to buy products
     C. Hold an Annual Holiday Bazaar
     D. Gather parents for a meeting 

This is the end of Listening Section.

TRANSCRIPT LISTENING UN SMK 2015

PART I

1. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 1.
A. The fisherman is catching some lobsters at the beach
B. The young boy is fishing in the lake
C. The father is watching his son playing
D. There are many people around the pond
Narrator: Look at picture number one. 
Gambar pada soal menunjukkan ada dua orang yang sedang memancing, salah satunya adalah anak laki-laki. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The young boy is fishing in the lake.
Jawaban: B

2. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 2.
A. The book is on the floor
B. The mirror is between the lamps
C. The TV is above the chair
D. The table is next to the cups
Narrator: Look at picture number two. 
Gambar pada soal menunjukkan ada kaca atau cermin diantara lampu. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The mirror is between the lamps.
Jawaban: B

3. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 3.
A. They are wearing casual clothes
B. The girls has wavy hair
C. They look so sad
D. The girls are slim
Narrator: Look at picture number three.
Gambar pada soal menunjukkan 3 orang wanita sedang mengobrol, kelihatannya ketiga wanita tersebut memiliki rambut yang bergelombang. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The girls has wavy hair.
Jawaban: B

PART II

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 4. 
Man: How about some sushi for lunch?
Woman: _________________ .

4. Narrator: The best response is .....
A. I don't think you'd come
B. I haven't got my lunch yet
C. That's sound like a good idea

Si pria dalam dialogue memberikan tawaran "How about some sushi for lunch?" (Bagaimana kalau makan siang denga sushi). Respon yang tepat untuk pertanyaan tersebut adalah That's sound like a good idea.
Jawaban: C

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 5.
Woman: What did you think of the movie last night?
Man: _________________ .

5. Narrator: The best response is .....
A. I find it extremely doubt
B. I just moved here last night
C. Let's go to the 9.30 show

Dalam dialogue tersebut si wanita meminta pendapat tentang film yang ditonton tadi malam "What did you think of the movie last night?" Respon yang seharusnya diberikan si pria tersebut bisa suka atau tidak suka. Maka, respon yang paling tepat adalah I find it extremely doubt.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 6.
Woman: Shall I put this file on your desk?
Man: _______________________ .

6. Narrator: The best response is .....
A. I'll take it now
B. It's probably on my desk
C. It's on the shelf

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si wanita bertanya atau meminta saran "Shall I put this file on your desk?" (Haruskah saya meletakkan file ini di meja kamu?) Respon yang paling tepat untuk pertanyaan tersebut tersebut adalah I'll take it now.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 7.
Man: Excuse me, where can I catch the bus going uptown?
Woman: _______________________ .

7. Narrator: The best response is .....
A. At the 25th street station
B. I'll catch up with you later
C. We don't go to the town

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si pria menanyakan tentang di mana saya dapat menaiki bus menuju uptown "Excuse me, where can I catch the bus going uptown?" Respon yang paling tepat untuk memberi tahu lokasi halte bus tersebut adalah At the 25th street station.
Jawaban: A

PART III

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 8.
Man: How was your new job?
Woman: Great, except one thing. I only get paid once a month and my supervisor keeps me busy all the time.
Man: That's no good. I get my paycheck every two weeks and my manager likes to help me out every time.

8. Narrator: What does the woman’s supervisor do?
Pertanyaan "What does the woman’s supervisor do?" (Apa yang atasan wanita lakukan?) Dalam dialogue si wanita mengatakan "... my supervisor keeps me busy all the time" Jadi, dapat disimpulkan bahwa si wanita dibuat sibuk oleh atasannya Make her busy.
Janwaban: C

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 9. 
Woman: I would like to make  a hotel reservation, suit room please.
Man: All right, How long will you be staying for.
Woman: I need the room for three nights.
Man: we have booked the room for you. Please be sure to arrive before 4 p.m on your check in date.

9. Narrator: What does the woman do? 
Untuk menjawab pertanyaan "What does the woman do?" (Apa yang perempuan itu lakukan) kita bisa mengacu pada pernytaan "...a hotel reservation, suit room please." Dialogue tersebut adalah tentang pemesanan reservasi hotel (suit room). Jadi jawaban yang tepat adalah Reserve a suite room.
Janwaban: A

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 10. 
Woman: Are these yours?
Man: NO, those are Andrew's. He lent me the stuff to make my job easier. He let me keep it.
woman: Can you lend me this one? I really need it to print my papers.
Man: Sure, but only two hours. Just put it back on my desk.

10. Narrator: What does the woman want? 
Pertanyaan "What does the woman want?" (Apa yang si wanita inginkan?) Untuk mendapatkan jawabnnya, kita bisa mengacu pada pernyataan si wanita "Can you lend me this one? I really need it to print my papers.". Jadi, meminjam printer adalah jawaban yang tepat Borrow the printer.
Jawaban: D

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 11.
Man: I think we need more papers to print these reports.
Woman: Talk to the supply staff and order enough paper for all of us.
Man: Yes, but some division apparently use more than they should.

11. Narrator: Why does the man need more paper?
Untuk menjawab pertanyaan kenapa si pria membutuhkan banyak kertas untuk di print "Why does the man need more paper?" Pada dialogue tersebut kita bisa menemukan jawaban melalui pernyataan si pria "I think we need more papers to print these reports." Jadi, si pria dalam dialogue kehabisan pasokan kertas The paper supply is running out. 
Jawaban: A

PART IV

Questions 12 and 13 refer to the following instruction.
The resident of Venesia University may use the bicycle parking space by following the rules specific below.
1. Each resident may park one bicycle.
2. A resident who uses the bicycle parking space should affix the special sticker of a dormitory on his or her bicycle.
3. A resident shall always park his or her bicycle, locked it, and take sufficient care against theft.
4. No car, motorbike or motorize bicycle are allowed in the bicycle parking space.
The dormitory manager shall not be responsible or liable for theft, damage or other loss of bicycle.

12. Narrator: What are the conditions to park bicycles for a resident?
Dalam procedure text tersebut kita mendengar pernyataan "What are the conditions to park bicycles for a resident?" (Apa kondisi parkiran sepeda untuk penghuni/warga?) Untuk menjawab pertanyaan tersebut, kita bisa mengacu pada point perta "Each resident may park one bicycle." Jadi, dapat disimpulkan bahwa setiap penghuni hanya boleh parkir satu sepeda Park only one bicycle.
Jawaban: B

13. Narrator: Who should be responsible if there is any damage or other loss while parking the bicycles?
Perhatikan pada pertanyaan "Who should be responsible if there is any damage or other loss while parking the bicycles?" (Siapa yang harus bertanggung jawab jika ada kerusakan atau kerugian lainnya pada area parkir sepeda?) Dalam dialogue dinyatakan bahwa manajer dormitory tidak bertanggung jawab atas itu." Jadi, yang bertanggung jawab adalah pemilik sepeda The owner of the bicycle.
Jawaban: D

Questions 14 and 15 refer to the following announcement.
Dear Parents,
Jupiter First Pre-School presents the 5th annual holiday boutique bazaar. It's on Saturday, October 18, 2014 from 9 a.m to 3 p.m. Meet us at Indian Park way Jupiter Florida. Please join us and bringing your friends for a  farm day of shopping for designer accessories, handbags, clothing, home decor, baby gifts, jewelry and so much more.

14. Narrator: What goods are sold in the Bazaar?
Pertanyaan pada soal adalah "What goods are sold in the Bazaar?" (Apa barang yang dijual di Bazaar?). Barang yang dijual di Bazaar adalah designer accessories, handbags, clothing, home decor, baby gifts, jewelry. Jadi, jawaban yang tepat adalah Handbags.
Jawaban: A

15. Narrator: What activity is the school organizing?
Pertanyaan pada soal adalah "What activity is the school organizing?" (Apa aktifitas yang diadakan di sekolah) Untuk mengetahui jawabannya, coba perhatikan kalimat berikut "... 5th annual holiday boutique bazaar. " Jadi, jawaban yang tepat adalah Hold an Annual Holiday Bazaar.
Janwaban: C
thumbnail

Materi PTS Bahasa Inggris X 2017


Read
Latihan Listening (Mendengarkan) 1-15
1. Menebak kegiatan di gambar yang disajikan
2. Memilih kalimat yang diucapkan oleh pengucap dalam dialog
3. Menjawab pertanyaan sesuai dengan dialog yang terdengar. (dialognya tidak ditulis)
4. Diberikan sebuah pengumuman (tidak tertulis), siswa menjawab pertanyaan

Reading (Membaca) 16-40

Berikut contoh text dan soal:

Text 1: Announcement
The Wessex Food Corporation has named Wilma Frank as its new chief executive officer, according to Wessex public relations officer Howard Ryder. Ms. Frank replaces Patrick James, who, after twenty-five years at Wessex, has moved over to the Benfield Corporation to become its chairman of the board. Ms. Frank, a former government employee with fifteen years in the private sector, has been at Wessex for almost a decade.

1. What is the purpose of the article?
2. Who is the former CEO of the Wessex Food Corporation? (Patrick)
3. How long has Ms. Frank been working at the Wessex Food Corporation?

Text 2: News
The world watched in horror as two hijacked planes crashed into the twin towers of the World Trade Centre in New York on September 11, 2001. American Airlines Boeing 767 crashed into the north tower first, killing hundreds of people instantly and trapping hundreds above the 80th floor. Exactly 18 minutes later, a second plane crashed into the south tower. Following this, an additional plane crashed into the west side of the Pentagon. The attackers were millitants associated with the extremist group Al Qaeda reportedly seeking revenge for America’s support of Israel, as well its role in the Persian Gulf War and its military presence in the Middle East. Over 3,000 people were killed in the terror attacks of September 11th, 2001, among those over 400 firefighters and police officers.

1. What happened on September 11, 2001?
2. What happened first?
3. What happened next?
4. Based on the report, how many people were killed at that time?
5. According to press release, who commenced the attack?

#TugasEnteng


Text 3: Song Lyric
You Raise Me Up by Josh Groban

Intro:
When I’m down and oh my heart’s so weary
When troubles come and my heart burden be
But I am still and wait here for silence
Until you come and sit a while with me

Chorus:
You raise me up so I can stand on mountain
You raise me up to walk on stormy seas
I am strong when I keep on your shoulder
You raise me up to more than I can be.
(back to intro and chorus)

1. What is the song about?
2. What does the word “so weary” (line 1) mean?

Text 4: Narrative Text
One day, there was a beautiful girl. Her name was Roro Jonggrang. Her beauty was so famous around the country. Every man wanted to marry her. One of them was Bandung Bondowoso. He was a young man with a supranatural power. Roro Jonggrang agreed to marry him with one condition. He had to build one thousand temples during one night.
Helped by the devils, Bandung Bondowoso built the temple. Passing the midnight, his work was nearly finished. Roro Jonggrang woke the girls in the village up and ordered them to grind the rice. The sound made the roosters crow. They thought that it had been already dawn.
Bandung Bondowoso got frustated because he failed to complete the temple. Because of his anger, he cursed Roro Jonggrang to be a statue. This statue completed the number of temples, that was one thousand temples, like what was requested by Roro Jonggrang.

1. Who wanted to marry Roro Jonggrang?
2. What was the demand of Roro Jonggrang to Bandung Bondowoso?
3. Who helped Bandung Bondowoso to manifest the demand of Roro Jonggrang?
4. What did Roro Jonggrang do to make the work of Bandung Bondowoso failed?

Text 5: Recount Text
Meeting A Star
On Saturday morning at 9.30, I was walking down Sunda Street, looking for a record store. A man stopped me and (1) ... me the way to the Hyatt Hotel. I wasn’t sure exactly where it was, but I walked with him to the end of Sunda Street. He (2) ... very friendly, and his face looked so familiar. Then I remembered where the Hyatt was and told him how to get there. He thanked me and tried to give me something. I (3) ... it was money. I said “no” at first, but he really wanted me to have it, so I took it.
I found the record store and (4) ... to a few records. D’Masive (5) ... a new record that was number two in the top twenty. I decided to buy it. I looked in my bag for my wallet and found a piece of paper the man gave me. It was a photo. I was so surprised! He (6) ... a singer in D’Masive.
Adapted from : New Horizons in English 4, 2002

Choose the best answer: (Pilihlah jawaban yang benar:)
1. thought
2. was
3. listened
4. Asked
5. was
6. had
thumbnail

Materi Penilaian Tengah Semester Seni Budaya Kelas X


Read
Jumlah soal: 50 Pilihan Ganda
Waktu: 60 menit

Seni Rupa


1. Pengertian Pameran
2. Fungsi pameran bagi seniman/perupa
3. Jenis Pameran seni rupa (menurut jenis karya dan jumlah seniman)
4. Manfaat Pameran di sekolah
5. Fungsi Pameran di sekolah
6. Langkah (tahap) yang dilakukan dalam menyusun kegiatan pameran
7. Proposal Pameran
8. Kepanitiaan Pameran dan tugas-tugasnya
9. Pengertian ‘katalog’ dalam pameran
10. Pengertian ‘kurator’
11. Fungsi ‘panil’ dalam pameran

Seni Musik

1. Pengertian pagelaran musik
2. Fungsi perencanaan pagelaran musik
3. Pengertian panggung ‘proscenium’
4. Pengertian ‘direktur artistik’
5. Tugas-tugas panitia pagelaran musik
6. Dekorasi panggung pagelaran disebut juga …, dan harus sesuai dengan …
7. Jenis kritik musik (jurnalistik, pedagogik, popular) dan sifatnya
8. Asal kata ‘apresiasi’ dari kata …
9. Aspek dalam kritik musik
10. Sifat kritik musik
11. Fungsi pagelaran musik
12. Unsur pendukung musik
13. Tangga nada dalam musik ‘karawitan’ dan ‘piano’



Contoh 5 soal:

1. Kegiatan mempertunjukan sesuatu kepada orang lain agar mendapatkan tanggapan dan penilaian pada karya seni rupa di sebut… (pameran)
2. Pameran yang jumlah pesertanya hanya satu orang disebut…(individu/tunggal)
3. langkah awal yang harus dilakukan dalam menyusun kegiatan pameran adalah… (Menentukan tema)
4. Pergelaran musik yang dijadikan sebagai hiburan bagi masyarakat umum atau khalayak ramai, tujuan dari pergelaran… (makro)
5. Syarat judul program pergelaran yang baik pada pembuatan proposal adalah…(singkat dan menarik)