Listening UN 2016 SMK (Transcript & Audio) Terbaru Terviral

Listening UN 2016 SMK (Transcript & Audio)

Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

Listening Section UN 2016 SMK


Sebagai persiapan Listening Ujian Nasional Berbasis Komputer (UNBK) tahun ini, maka zooba.ID merangkum soal-soal UN tahun-tahun sebelumnya. Pada postingan kali ini adalah soal Listening Section UN SMK 2016. Silakan perhatikan, dan untuk latihan bisa download Aplikasi Listening UNBK SMK.


Selamat berlatih.

LISTENING SECTION
In this section of the test, you will have the chance to show how well you understand spoken English. There are four parts to this section, with special directions for each part.

Part I: Pictures
Questions 1 to 3

Directions: 
For each item, there is a picture in your test book and four short statements about in on the tape. They are spoken two times, and are not written out on your test book, so you must listen carefully. You must choose one statement - (A), (B), (C), (D) - that best describes the picture. Then, on your answer sheet, mark your choice.

Let's begin with number 1.
1. 
Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

2. 
Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio
3. 
Listening UN SMK 2016 dan Pembahasannya disertai MP3 Audio

Part II: Questions Responses
Question 4 to 7

Directions: 
In this part of the test, you will hear several questions spoken in English, followed by three responses, also spoken in English. The question and responses will be spoken twice. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand what the speakers say. You have to choose the best response to each question. Now listen to a sample question.

4. Mark your answer on your answer sheet.
5. Mark your answer on your answer sheet.
6. Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet.

Part III: Short Conversations
Questions 8 to 11

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short conversations. You will hear the conversation twice. The conversations will not be printed in your test book. So you must listen carefully to understand what the speakers say. In your test book, you will read a question about each conversation. The question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

8. What does the man do when he gets bored?
     A. He meets his cousin
     B. He watches news on TV
     C. He spends time in the reading room
     D. He reads magazine at his desk 

9. What is the woman looking for?
     A. A business suit
     B. A nice sweater
     C. A pair of black shoes
     D. Some shirts for her husband 

10. What happened to the woman?
     A. Her flight was delayed
     B. She sat on the wrong plane
     C. She lost her boarding pass
     D. She couldn't find her ticket 

11. What does the man say about the investment?
     A. It has to be restricted
     B. It is too early to go
     C. It is possibly profitable
     D. It has no free trade 

Part IV: Short Talks
Question 12 to 15

Directions: 
In this part of the test, you will hear several short talks. Each will be spoken twice. They will not be printed in your test book, so you must listen carefully to understand and remember what is said. In your test book, you will read two or more questions about each short talk. Each question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

Questions 12 and 13 refer to the following procedure.

12. What is the instruction about?
     A. Principles of online business laws
     B. Plans in writing a business proposal
     C. Process to start an online business
     D. Steps in setting up a business website 
13. Which of the following is mentioned as part of online business laws?
     A. Recognition of other legal accounts
     B. Extraction of essential business plans
     C. Registration of website domain names
     D. Distribution of customer's personal information 

Questions 14 and 15 refer to the following information.

14. What will interested listeners probably do after hearing the information?
     A. Go to the market to buy salmon
     B. Buy sushi and salmon tempura
     C. Search the location of the restaurant
     D. Talk to the chef of the restaurant 
15. Which poultry item is a wonderful choice for dinner?
     A. Chicken
     B. Duck
     C. Turkey
     D. Goose 

This is the end of Listening Section

TRANSCRIPT LISTENING UN SMK 2016

PART I

1. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 1.
A. There is a huge wave on the lake
B. The boat is in front of the ship
C. The life jackets are on the roof of the boat
D. The passengers are sitting next to each other
Narrator: Look at picture number one. 
Gambar pada soal menunjukkan beberapa orang sedang menaiki perahu atau boat. Mereka duduk saling berdekatan di dalam perahu atau boat tersebut. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah The passengers are sitting next to each other.
Jawaban: D

2. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 2.
A. The girls look quite unhappy
B. They put on their jackets
C. One of the girls is wearing a necklace
D. They are looking at one another
Narrator: Look at picture number two. 
Gambar pada soal menunjukkan ada tiga orang wanita sedang duduk di atas sofa. Salah satu dari mereka terlihat memakaik kalung. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah One of the girls is wearing a necklace.
Jawaban: C

3. Perhatikan gambar dan dengarkan pilihan yang tepat dari audio untuk soal No 3.
A. They are eating on a floating restaurant
B. The restaurant is quite crowded
C. They are enjoying the live music
D. The meals are being prepared
Narrator: Look at picture number three.
Gambar pada soal menunjukkan beberapa orang sedang makan di restoran. Kelihatannya restoran itu adalah restoran terapung. Dengan demikian, pernyataan yang sesuai dengan gambar adalah They are eating on a floating restaurant.
Jawaban: A

PART II

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 4. 
Man: Why didn't tell me your supervisor?
Woman: _________________ .

4. Narrator: The best response is .....
A. I didn't tell her why
B. I thought I could handle it myself
C. That would be fine too
D. The problem was quite serious

Si pria dalam dialogue "Why didn't tell me your supervisor?" (Mengapa tidak memberitahu saya atasan Anda?). Respon yang tepat untuk pertanyaan tersebut adalah I didn't tell her why.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 5.
Woman: Will you come to my sister's birthday dinner tomorrow?
Man: _________________ .

5. Narrator: The best response is .....
A. I'm afraid they won't join us
B. No, I have just had my dinner
C. Tonight will be the right time
D. Yes, that would be lovely

Dalam dialogue tersebut si wanita bertanya "Will you come to my sister's birthday dinner tomorrow?" (Akankah kamu datang ke pesta ulang tahun saudari perempuanku besok?) Respon yang seharusnya diberikan si pria tersebut bisa menerima dan bisa menolak. Maka, respon yang paling tepat adalah Yes, that would be lovely.
Jawaban: D

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 6.
Man: How often do you have to turn in financial reports?
Woman: _______________________ .

6. Narrator: The best response is .....
A. Mrs. Gomez is our financial manager
B. Once a month
C. He is a very good reporter
D. I think it was last month

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si pria bertanya. "How often do you have to turn in financial reports?" (Seberapa sering kamu harus menyerahkan laporan keuangan?) Respon yang paling tepat untuk menjawab pertanyaan tersebut adalah Once a month.
Jawaban: B

Perhatikan dialogue dari audio yang anda dengar untuk melengkapi respon yang tepat untuk soal No 7.
Woman: Will the train stopped at the next destination?
Man: _______________________ .

7. Narrator: The best response is .....
A. Yes, he will control his destiny
B. No, the bus stop is over there
C. Yes, I hope the rain will stop soon
D. No, not until we arrive at the main station

Pada dialogue tersebut kita mendengar bahwa si wanita bertanya. "Will the train stopped at the next destination?" (Akan kereta berhenti di tujuan berikutnya?) Respon yang paling tepat untuk memberi tahu informasi tersebut adalah No, not until we arrive at the main station.
Jawaban: D

PART III

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 8.
Man: Hi Jenny, fancy seeing you here in the reading room.
Woman: I don't come here very often, but I've arranged to meet my cousin here. Do you always read here?
Man: Just sometimes when I get bored.

8. Narrator: What does the man do when he gets bored?
Pertanyaan "What does the man do when he gets bored?" (Apa yang orang itu lakukan ketika dia bosan?) Dalam dialogue mereka membahas tentang seberapa sering kamu membaca disini. Si pria kadang-kadang datang untuk membaca ketika dia bosan. Jawaban yang tepat adalah He spends time in the reading room.
Janwaban: C

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 9. 
Woman: My friend recommended this store, she said you have nice business suits.
Man: Yes, we have a wide variety. Is this suit for you?
Woman: No, for my husband. I think he looks better in black.

9. Narrator: What is the woman looking for? 
Untuk menjawab pertanyaan "What is the woman looking for?" (Apa yang wanita itu cari?) Dialogue tersebut membahas tentang pembelian setelan pakaian bisnis. Jadi jawaban yang tepat adalah A business suit.
Janwaban: A

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 10. 
Man: Welcome home, how was your flight?
Woman: Terrible, the passengers had to wait for two hours before boarding.
Man: So sorry. Yo must be exhausted.

10. Narrator: What happened to the woman? 
Pertanyaan "What happened to the woman?" (Apa yang terjadi pada si wanita?) Untuk mendapatkan jawabnnya, kita bisa mengacu pada pernyataan si wanita ".... the passengers had to wait for two hours before boarding.". Jadi, jawaban yang tepat adalah Her flight was delayed.
Jawaban: A

Perhatikan dialogue dan gambar dari audio yang anda dengar untuk soal No 11.
Man: We should move now on our investments in the Republic of Grand Land. They've just lifted the trade restrictions.
Woman: That good news, but do you think it's a good idea to go in so early?
Man: I'd say that it's quite promising.

11. Narrator: What does the man say about the investment?
Untuk menjawab pertanyaan "What does the man say about the investment?" Pada dialogue tersebut kita bisa menemukan jawaban melalui pernyataan si pria pada bagian akhir "I'd say that it's quite promising." (Saya akan mengatakan bahwa hal itu cukup menjanjikan.) Mereka membicarakan tentang keuntungan yang akan didapatkan, jawaban yang sesuai dengan pernytaan tersebut adalah It is possibly profitable. 
Jawaban: C

PART IV

Questions 12 and 13 refer to the following procedure.
Step one, plan your business. It should include market, SWOT analysis and production funds.
Step two, write your business plan. You're better off sticking to a lean business plan which is quicker and easier to write and distill down to the essentials.
Step three, register your domain name and set up your website. Make sure your chosen domain name is ready for use.
Step four, make it legal. The most important distinction between doing business online and in person is online business laws regarding the distribution of your customers, personal information as well as other privacy and intellectual property regulations

12. Narrator: What is the instruction about?
Pernyataan "What is the instruction about?" (Tentang apa instruksi tersebut?). Dari keseluruhan proses kita bisa mengetahui bahwa yang dibahas tentang menjalankan bisnis online. Jadi, dapat disimpulkan bahwa teks prosedur tersebut membahas tentang Process to start an online business.
Jawaban: C

13. Narrator: Which of the following is mentioned as part of online business laws?
Perhatikan instruksi pada "Which of the following is mentioned as part of online business laws?" (Manakah dari berikut ini disebutkan sebagai bagian dari hukum bisnis online?) Jadi, pilihan yang tepat sebagai bagian dari hukum bisnis online adalah Distribution of customer's personal information.
Jawaban: D

Questions 14 and 15 refer to the following information.
Fuji house is a Japanese restaurant full of wonderful aromas and tastes. The restaurant specializes in sushi, it also offers customers tasty dishes from Thailand. The Japanese dishes such as the sushi and the salman tempura are the best you can find anywhere. Thai dishes include wonderful sweet and sour duck and delicious steamed seafood. Fuji house is open for lunch and dinner, and all its dishes are moderately priced. 

14. Narrator: What will interested listeners probably do after hearing the information?
Pertanyaan pada soal adalah "What will interested listeners probably do after hearing the information?" (Apa yang akan pendengar tertarik untuk lakukan setelah mendengar informasi tersebut?). Biasanya, setelah mendengarkan suatu informasi atau iklan kita akan tertarik untuk mencari tahu informasi lebih lanjut tentang perihal yang diiklankan. Jadi, kemungkinan jawaban yang tepat adalah Search the location of the restaurant.
Jawaban: C

15. Narrator: Which poultry item is a wonderful choice for dinner?
Pertanyaan pada soal adalah "Which poultry item is a wonderful choice for dinner?" (Unggas jenis apa yang merupakan pilahan terbaik untuk makan malam?) Untuk mengetahui jawabannya, coba perhatikan kalimat berikut ".... sour duck and delicious steamed seafood." Jadi, jawaban yang tepat adalah Duck.
Janwaban: B

No comments:

Post a Comment